FERTIL YOSHDAGI AYOLLARDA SIYDIK YO'LLARI INFEKTSIYALARINING OLDINI OLISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Siydik yo'llari infektsiyalari homilador ayollar orasida eng keng tarqalgan holat bo'lib, ona va homila asoratlari bilan bog'liq. Ba'zi mualliflarning fikriga ko'ra, 20-asrning so'nggi o'n yilliklarida. ularning chastotasi 4 barobar oshdi. Eng keng tarqalgan patogen ichak tayoqchasi - 80% gacha, ikkinchi o'rinda Klebsiella - 8% gacha, uchinchi o'rinda patogen stafilokokklar va aralash mikrofloralar. UTI diagnostikasi uchun laboratoriya, fizik va radiatsiya diagnostikasi usullari qo'llaniladi.Ushbu maqolada bugungi kun tibbiyotining o'ta dolzarb muammolaridan bo'lib turgan homiladorlik kasalliklari jumladan siydik ayirish tizimi kasalliklarining muammolariga bag'ishlangan.