REPRODUKTIV YOSHDAGI AYOLLARDA TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASINING KECHISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Fertil yoshdagi ayollarda temir tanqisligi anemiyasining klinik ko'rinishini o'rganish kasallikning simptom komplekslarini tahlil qilish bilan o'tkazildi. Surunkali temir tanqisligi kamqonligi bo'lgan 20 nafar ayol va 20 nafar sog'lom ko'ngilli ayollar shikoyatlarni yig'ish, anamnez, ob'ektiv tekshirish va laboratoriya tekshiruvidan (umumiy va biokimyoviy qon tekshiruvi) o'tkazilgan qiyosiy tahlil uchun tekshirildi. Astenik holatni baholash shkalalaridan foydalanish bemorning sog'lig'i haqida to'liqroq tasavvurga ega bo'lishga, shuningdek, tug'ish yoshidagi ayollarda temir tanqisligi anemiyasi uchun simptom komplekslarini batafsil o'rganishga imkon beradi.