TUXUMDON DISFUNKTSIYASI YUQORI BO'LGAN AYOLLARDA O’SMA OLDI KO'KRAK BEZI KASALLIKLARINI DAVOLASH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
So'nggi yillarda olib borilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, tuxumdon o'smalarining chastotasi o'sish tendentsiyasiga ega, so'nggi o'n yil ichida kasallanish darajasi ayollarning reproduktiv tizimidagi o'smalarning umumiy sonining 6-11% dan 19-25% gacha. Ko'pgina shakllanishlar benign tuzilmalar bilan ifodalanadi-ular neoplazmalarning umumiy sonining 75-87 foizini tashkil qiladi. O'simtani ushlab turish shakllanishi 70,9% ni tashkil qiladi