O'TKIR YOG'LI GEPATOZ VA HELLP SINDROMI: IKKITA ANIQ HOMILADORLIK BUZILISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Homiladorlikning o'tkir yog'li gepatozi ( o'ziga xos klinik obyekt sifatida ajratilgan. HOʼYG kamdan-kam uchraydigan kasallik bo'lib, 10 000 dan 13 000 tagacha tug'ilish uchun 1 ta holatni tashkil qiladi. Erta tashxis qo'yish va o'z vaqtida tug'ish prognozni sezilarli darajada yaxshilaydi, bu ko'pincha ona va bola uchun o'limga olib keladi.