BIRIKTIRUVCHI TO’QIMA DIFFERENSIALLSHMAGAN DISPLAZIYASI MAVJUD HOMILADORLARDA HOMILADORLIK VA TUG’RUQ ASORATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
biriktiruvchi to’qima differensiallashmagan displaziyasi biriktiruvchi to’qima tuzilishida asosiy o’rin tutuvchi kollagen sintezi va metabolizmi buzilishi bilan kechadigan patologiyadir. Ayrim mualliflar ma’lumotiga ko’ra biriktiruvchi to’qima differensiallashmagan displaziyasi reproduktiv yoshdagi ayollarning 13-65%ida uchraydi. Bu sindrom reproduktiv yoshdagi ayollar orasida kуng tarqalganligi uning tug’ruq va homiladorlik kechishiga ta’sirini o’rganish muhim ekanligini ko’rsatadi.