QANDAY QILIB SUN’IY INTELLEKT HAVO HARAKATI BOSHQARUVINI O'ZGARTIRADI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining havo harakati boshqaruvi (HHB) tizimlariga ta’siri tahlil qilinadi. SI HHBni avtomatlashtirish, xavfsizlikni oshirish va samaradorlikni yaxshilashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotlar natijasida, SI texnologiyalari orqali real vaqt rejimida havo harakatini bashorat qilish, tiqilinch holatlarni boshqarish va inson omilini kamaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.