OILADA BOLALARNI SOG’LOM TURMUSH TARZI MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH USUL, METOD VA VOSITALARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada oilada bolalarni sogʻlom turmush tarzi madaniyatini shakllantirishning usul, metod va vositalari tahlil qilinadi. Sogʻlom turmush tarzi bolalarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanishida muhim rol oʻynaydi. Tadqiqotda jismoniy faollik, toʻgʻri ovqatlanish, psixologik farovonlik va oilaning qoʻllab-quvvatlashi kabi asosiy omillar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, sogʻlom turmush tarzini shakllantirishda oʻyin va interaktiv yondashuvlarning samaradorligi ham tahlil etiladi. Maqolada oilaning tarbiyaviy roli va sogʻlom odatlarni shakllantirish strategiyalariga alohida eʼtibor qaratilgan.