FAVQULODDA VAZIYATLARNING OLDINI OLISHDA MAHALLIY OZ-OZINI BOSHQARUV ORGANLARINING FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада Mahalliy davlat hokimiyati organlari tomonidan ushbu vakolatlarni amalga oshirish, favqulodda vaziyatlar oqibatlarini bartaraf etish sohasida vakolatlarga ega bo‘lgan turli tuzilmalarning o‘zaro hamkorligi tartibi, Aholi va hududlarni favqulodda vaziyatlardan muhofaza qilish, shuningdek, fuqaro muhofazasi sohasida tayyorlashga uslubiy rahbarlik, muvofiqlashtirish va nazoratini olib borish hamda Vazirlar Mahkamasining “Aholini favqulodda vaziyatlardan muhofaza qilishga tayyorlash tizimini takomillashtirish to‘g‘risida”gi qarori haqida сўз боради. Реализация этих полномочий органами государственной власти на местах в данной статье, порядок взаимодействия различных структур, обладающих полномочиями в области ликвидации последствий чрезвычайных ситуаций, Методическое руководство подготовкой населения и территорий в сфере охраны от чрезвычайных ситуаций, а также гражданской защиты, о решении Кабинета Министров «О совершенствовании системы координации и контроля и подготовки населения к защите от чрезвычайных ситуаций».The implementation of these powers by local state authorities in this article, the procedure for interaction between various structures with powers in the field of emergency response, the Methodological management of the training of the population and territories in the field of emergency protection, as well as civil protection, on the decision of the Cabinet of Ministers "On improving the system of coordination and control and preparation of the population for protection from emergency situations."