TIBBIY INGLIZ TILINI BILISH DARAJASINING INGLIZ TILINI CHET TILI SIFATIDA OʻZLASHTIRGAN TIBBIYOT XODIMLARI ORASIDAGI MULOQOTGA VA BEMORLAR XAVFSIZLIGIGA TA’SIRI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Zamon bilan ham nafas rivojlanib borayotgan sogʻliqni saqlash muassasalarida samarali muloqot bemorlar xavfsizligi va yuqori sifatli tibbiy yordamni ta’minlash uchun juda muhimdir. Oʻzbekistonda tibbiyot rivojlanyotgani asnosida ona tili yoki ikkinchi tili ingliz tili bolgan tibbiyot xodimlari ham bu sohaga jalb etilishi kengayib bormoqda. Ingliz tili ona tili boʻlmagan tibbiyot xodimlari uchun tibbiy ingliz tilini yuqori darajada bilish tibbiy xatolardan qochish, xodimlar oʻrtasidagi muloqot davomida tushunmovchiliklarni oldini olish, bemorlarni toʻgʻri tushunishni taʻminlash va tibbiy guruhlar oʻrtasidagi hamkorlikni osonlashtirishda muhim rol oʻynaydi. Xalqaro sogʻliqni saqlash tizimlari tobora oʻzaro bogʻlanib borar ekan, ingliz tili xorijiy til (EFL) boʻlgan  tibbiyot mutaxassislarining ingliz tilini yuqori darajada bilishi bemor xavfsizligi va ish jarayonidagi muloqotiga qanday ta’sir qilishini oʻrganish zarur.