“FUQARO MUHOFAZASI” TADBIRLARINI HAMDA FAVQULODDA VAZIYATLARDA HARAKAT QILISHGA TAYYORLASHNI TASHKIL ETISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada fuqarolik muhofazasi faoliyatini tashkil etish va favqulodda vaziyatlarga tayyorgarlik masalalari muhokama qilinadi. Unda favqulodda vaziyatlarga javob berish tizimlarining muhimligi, strategik rejalashtirish va jamoatchilik xabardorligi masalalari yoritiladi. Tadqiqot fuqarolik muhofazasi bo‘yicha mavjud adabiyotlarni o‘rganib chiqadi, favqulodda vaziyatlarga tayyorgarlik metodologiyalarini tahlil qiladi va hozirgi strategiyalarning samaradorligi bo‘yicha natijalarni taqdim etadi. Ushbu natijalar favqulodda vaziyatlarga javob berish mexanizmlarini takomillashtirish va jamoat xavfsizligini ta’minlashga hissa qo‘shadi.