AUTIZMGA EGA BO‘LGAN BOLALAR RIVOJLANISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada autizm spektri buzilishi bo‘lgan bolalarning rivojlanish xususiyatlari va ta’lim jarayonidagi individual yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Autizmga ega bolalarning o‘ziga xos tafakkur qilish, muloqot qilish va ijtimoiy muhitga moslashish jarayonlari tahlil qilinib, ularni ta’lim jarayonida qo‘llab-quvvatlash strategiyalari bayon etilgan. Xususan, vizual yondashuvlar va strukturaviy ta’limning samaradorligi, shuningdek, muloqot va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish metodlari haqida batafsil ma’lumot berilgan.