ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ОБУЧЕНИЯ СТУДЕНТОВ АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ КАК ИНОСТРАННОМУ СРЕДСТВАМИ КОМПЬЮТЕРНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Данная статья написана с целью теоретически обосновать психолого-педагогические основы обучения студентов английскому языку как иностранному средствами компьютерных технологий. В статье определены и решены следующее задачи: проанализировать состояние использования ИКТ в работе преподавателей английского языка в вузах; выявить педагогические цели использования средств ИКТ в процессе обучения английскому языку в условиях личностно ориентированного подхода; определить требования к структуре, содержанию учебного материала и организации учебной деятельности с использованием средств ИКТ на уроках русского языка; разработать и экспериментально проверить эффективность педагогических условий использования средств ИКТ в повышении качества обучения английскому языку в вузе. Ушбу мақола нофилологик йўналиш талабаларига инглиз тилини компютер технологияларидан фойдаланган ҳолда ўқитишнинг мазмуни, самарали жиҳатлари,  психологик – педагогик ва назарий асослари ёритилган. Талабаларга инглиз тилини АКТ дан фойдаланган ҳолда ўргатишнинг ўзига ҳос хусусиятлари, замонавий таълим талаблари ёритилган. Мақолада қуйидаги вазифалар аниқланган ва амалий ҳал қилинган: олий таълим муассасалари инглиз  тили ўқитувчилари фаолиятида АКТдан фойдаланиш ҳолатини таҳлил қилиш; инглиз тилини ўқитиш жараёнида шахсга йўналтирилган ёндашувда асосида АКТ воситаларидан фойдаланишнинг педагогик мақсадларини аниқлаш; инглиз тили дарсларида АКТ воситаларидан фойдаланган ҳолда ўқув материалларининг тузилиши, мазмуни ва ўқув фаолиятини ташкил этиш талабларини аниқлаш; виртуал таълим платформаларида нофилологик таълим йўналишлари талабаларининг чет тилини мукаммал ўрганиши мухим воситаси сифатида масофавий ўқишни оптималлаштирувчи ва кучайтирувчи, Хорижий тилни ўрганишга лаёқати бўлмаган талабаларни лингвистик компетентлигини  таъминлайдиган интерфаол электрон ўқув муҳитни яратиш;  олий таълим муассасаларида инглиз тилини ўқитиш сифатини оширишда АКТ воситаларидан фойдаланишнинг педагогик шароитлари ва самарадорлигини ошириш тизимини  ишлаб чиқиш ва экспериментал равишда тахлил қилиш