OQOVA SUVLARNI TOZALASH UCHUN PIROLIZ MOYI ASOSIDA SINTEZ QILINGAN SULFATKATIONITNING XUSUSIYATLARINI TADQIQ ETISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Hozirgi vaqtda kimyo sanoatini mahalliy xomashyolardan samarali foydalangan holda rivojlantirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Xomashyodan tayyor mahsulotga o‘tish jarayonlarini jadallashtirish, jumladan, organik sintez va nanotexnologiyalar orqali yangi materiallar ishlab chiqarish muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, tabiiy gaz va sanoat chiqindilarining eksportini kamaytirish, ularni ichki bozorga yo‘naltirish iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.