КОМПЛЕКС ПСИХОЛОГИЯ-ПЕДАГОГИКА ТАЙЁРГАРЛИГИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Мазкур мақолада комплекс психология-педагогика тайёргарлигининг моҳияти, унинг замонавий таълим тизимидаги ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Педагогик жараёнда психологик ёндашувларни қўллаш орқали таълим самарадорлигини ошириш усуллари кўриб чиқилади. Шунингдек, ҳарбий ва ҳуқуқ-тартибот тизимида психологик тайёргарликнинг аҳамияти, педагогик ва психологик методларни бирлаштиришнинг афзалликлари таҳлил қилинади. В данной статье анализируется сущность комплексной психолого-педагогической подготовки, ее место и значение в современной системе образования. Педагогик жараёнда психологик ёндашувларни қўллаш орқали ўқитиш самарадорлигини ошириш усуллари кўриб чиқилади. Шунингдек, ҳарбий ва ҳуқуқни муҳофаза қилиш тизимида психологик тайёргарликнинг аҳамияти, педагогик ва психологик методларни бирлаштиришнинг афзалликлари таҳлил қилинган.This article analyzes the essence of comprehensive psychological and pedagogical training, its place and significance in the modern education system. Methods for increasing the effectiveness of training through the application of psychological approaches in the pedagogical process will be considered. The significance of psychological training in the military and law enforcement system, the advantage of combining pedagogical and psychological methods, is also analyzed.