ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРНИ ПСИХОЛОГИК ТАЙЁРЛАШ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада ёш футболчиларни психологик тайёрлаш масалалари, унинг жисмоний ва тактик тайёргарлик билан боғлиқлиги, шунингдек, мусобақаларда ва машғулотларда психологик барқарорликни ошириш усуллари таҳлил қилинади. Ёш футболчиларнинг руҳий ҳолати, стрессга чидамлилик, мотивация, жамоавий ўйинга мослашиш ва ўзини назорат қилиш қобилиятлари уларнинг самарали ривожланиши учун муҳим омиллардан ҳисобланади. Мақолада психологик тайёргарликни шакллантиришдаги илғор усуллар ва амалий тавсиялар баён этилган.