БОЛАЛАР ФУТБОЛИДА ЖАРОҲАТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада болалар футболида учрайдиган жароҳатлар турлари ва уларнинг олдини олиш чоралари таҳлил қилинади. Болалар организмининг анатомик ва физиологик хусусиятларидан келиб чиқиб, уларда жароҳат хавфи катта эканлиги таъкидланади. Тадқиқот натижаларига кўра, тўғри машғулот жараёни, замонавий ҳимоя воситалари ва тикланиш усулларидан фойдаланиш болалардаги жароҳатлар сонини 50% га камайтириш имконини беради. Шунингдек, жароҳатларнинг олдини олишда тўғри диета, юкламаларни мослаштириш ва индивидуал ёндашув муҳим аҳамият касб этади.