КУРАШНИНГ ХАЛҚАРО СПОРТ ТУРИ СИФАТИДА РИВОЖЛАНИШИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада кураш спорт турининг тарихий тараққиёти, унинг халқаро спорт тури сифатида шаклланиши ва ривожланиш жараёнлари таҳлил қилинади. Миллий спорт сифатида Ўзбекистонда кенг тарқалган кураш бугунги кунда жаҳон аренасига чиқиб, Олимпия ўйинлари дастурига киритиш мақсадида фаол тарғибот қилинмоқда. Мақолада халқаро мусобақалар, курашни тарғиб этувчи ташкилотлар ва унинг келажаги ҳақида фикр юритилади.