КУРАШ ВА СОҒЛОМ ТУРМУШ ТАРЗИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада кураш спорт турининг инсон саломатлиги ва соғлом турмуш тарзига таъсири таҳлил қилинади. Кураш билан мунтазам шуғулланиш жисмоний ва руҳий саломатликни мустаҳкамлашда қандай аҳамиятга эга эканлиги ёритилади. Шунингдек, ушбу спорт турининг кардиоваскуляр тизим, мускуллар ривожланиши, стрессга чидамлилик ва ҳаёт сифатига таъсири ҳақида фикр юритилади. Кураш нафақат жисмоний тарбия, балки инсоннинг интизоми, иродаси ва ҳаётга ижобий муносабатини шакллантирувчи омил сифатида ҳам кўриб чиқилади