KAYKOVUSNING “QOBUSNOMA” ASARIDA KASB-HUNAR VA MEHNAT TARBIYASINING PEDAGOGIK AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Kaykovusning “Qobusnoma” asarida ilgari surilgan kasb-hunar va mehnat tarbiyasining pedagogik ahamiyati tahlil etiladi. Asarda mehnatsevarlik, halol kasb orttirish va hunar o‘rganishning inson hayotidagi o‘rni haqida berilgan pand-nasihatlar zamonaviy ta’lim jarayoni bilan solishtiriladi. Maqolada “Qobusnoma”ning pedagogik qadriyatlari va ularning bugungi kasb-hunar ta’limiga ta’siri yoritilib, ta’lim jarayonida badiiy asarlardan foydalanish metodlari tavsiya etiladi. Shuningdek, o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishda “Qobusnoma”dan samarali foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Mazkur tadqiqot tarixiy va zamonaviy yondashuvlarni qiyosiy o‘rganish orqali kasb-hunar ta’limini rivojlantirishga qo‘shadigan hissasini ochib beradi.