UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHI YOSHLARGA MUSIQIY TARBIYANING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Maqolada musiqa darslari vositasida o‘quvchilarni komil inson qilib tarbiyalash, ularni ongi va milliy tafakkurini o‘stirish jarayonini turlicha  shakllantirish,  yanada rivojlantirish masalalari bayon etilgan. Musiqa darslaridan  bo‘lak, musiqa  mashg‘ulotlari, sinfdan  va  maktabdan  tashqari musiqiy  to‘garaklar, bayramlar, ko‘ngil ochish tadbirlarini o‘quv dargohida yuqori saviyada tashkil etish metodlari misol tariqasida keltirilgan. Albatta bu tendentsiyalar o‘quvchilarning tarbiyasini har  tomonlama   samarali  amalga  oshirishga  muhim  vosita   bo‘lib  xizmat  qiladi.