O‘RTA OSIYO XALQLARI XVI ASRGACHA DAVRDAGI MUSIQA ILMINING RIVOJI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada  O‘zbekistonda musiqa pedagogikasining eng qadimgi davrlardan to XVI  asrgacha davrdagi rivojlanishi va IX-XVI asrlarda Sharq  allomalarining musiqa nazariyasi va  musiqada shakllar rivoji borasida qo‘shgan hissasi haqida ma’lumotlar berilgan.В данной статье представлена информация о развитии музыкальной педагогики в Узбекистане с древнейших времен до XVI века и о вкладе восточных ученых в развитие теории музыки и форм в музыке в IX-XVI веках.This article provides information about the development of music pedagogy in Uzbekistan from ancient times to the 16th century and the contribution of Eastern scientists to the development of the theory of music and forms in music in the 9th-16th centuries.