QASHQADARYO VILOYATINI NOZOGEOGRAFIK JIHATDAN RAYONLASHTIRISH MASALALARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyatining nozogeografik rayonlashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda viloyat hududida turli kasalliklarning tarqalishi, ularning tabiiy-geografik sharoit, ekologik omillar va ijtimoiy-iqtisodiy holatlar bilan bog‘liqligi o‘rgangan hamda hududning epidemik va endemik kasalliklar bo‘yicha tibbiy-geografik tahlili olib borilib, mintaqadagi sog‘liqni saqlash tizimini yaxshilash uchun ilmiy asoslangan tavsiyalar berilgan.