ABSTRAKT ALGEBRA KURSIDA GRUPPA NAZARIYASIGA KIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Sonlar ustida, balki, ixtiyoriy to’plam elemetlari ustida amallar kiritish natijasida algebraik sistemalar payda bo’la boshlagan. Algebraik sistemalarning dastlabkisi gruppalar bo’lib, gruppalar nazariyasi abstrakt algebraning asosiy bolimlaridan biri hisoblangan. Gruppalar to’plamda bitta algebraik amal yordamida aniqlangan. Hozirga kunda gruppalar nazariyasi algebraning asosiy obyekti hisoblanib, matematkaning geometriya, topologiya kabi qator saholarda, bazi fizik va mehanik masalalarni yechishda ham ishlatiladi. Maqola o’liy ta’lim muassasalari, talabalar uchun algebra faniga oid mavzularni tushunishga yordam beradi.