MUHAMMAD ALIXON (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Qo`qon xoni Muhammad Alixoni dunyoga kelishi, yoshlik yillari, taxtga chiqish davridagi siyosiy holat, Qoqon xonligi hududni kengaytirishi, Qoshg`ardagi kurashlar, Xitoy bilan aliqalari, qilgan nomaqbul ishlari, Buxoro amriligi hujumiga uchrashi va o`limi yoritiladi.