MUJASSAM NUQSONLI BOLALAR, TARIFI VA ULARNING TA’LIMI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mujassam nuqsonli bolalarning xususiyatlari, ularning inklyuziv ta’lim jarayonidagi o‘rni va ijtimoiy moslashuv jarayonlari batafsil yoritilgan. Inklyuziv ta’lim yondashuvlari orqali bunday bolalar uchun teng imkoniyatlar yaratish, ularning jamiyatga qo‘shilishi va mustaqil hayot kechirishlari uchun sharoit yaratish muhimligi ta’kidlangan. Shuningdek, ijtimoiy moslashuv jarayonida ota-onalar, pedagoglar va tengdoshlarning o‘rni, maxsus texnologiyalar va davlat dasturlarining ahamiyati tahlil qilingan.