YASHIL IQTISODIYOTNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMINING NAZARIY ASOSLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Jahon" yashil " iqtisodiyotining ko’lami hali nisbatan kichik, jahon yalpi ichki mahsulotining atigi 2,7% -3%, bunday investitsiyalardan olingan foyda taxminan 1,5 milliard dollarni, bandlik 10 millionga yaqin kishini tashkil etadi. Bu ko’rsatkichlar Buyuk Britaniya, AQSh, Germaniya va Yaponiyada sezilarli darajada yuqori. Ushbu mamlakatlar investitsiyalarning asosiy qismini yashil iqtisodiyotni rivojlantirishga yo’naltiradi.