ONTOLINGVISTIKANING RIVOJLANISH DAVRLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ontolingvistika haqida ma’lumot va bola nutqining rivojlanish davrlari, bolaning ona tilini o‘rganishning asosiy tushunchalari, og‘zaki nutq bosqichlari haqida ma’lumotlar, qiyosiy tahlillar keltirilgan.В статье представлены сведения об онтолингвистике и этапах развития детской речи, основные понятия овладения языком детьми, этапах устной речи и сравнительный анализ.This article presents information about ontolinguistics and the periods of development of a child's speech, the main concepts of learning a child's native language, information about the stages of oral speech, and comparative analysis.