TO'QISH SANOATIDA MEHNAT XAVFSIZLIGINI TA'MINLASH: ISHCHILARNI JAROAHAT VA KASALLIKLARDAN HIMOYA QILISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada kiyim to'qish sanoatida mehnat xavfsizligini ta'minlash masalalari tahlil qilinadi. Kiyim to'qish jarayonida ishlovchilarni jaroahatlar va kasalliklardan himoya qilishda qo'llaniladigan xavfsizlik choralari, texnik uskunalar va mashinalar bilan ishlashda yuzaga keladigan xavflar ko'rib chiqiladi. Ayniqsa, ortopedik kasalliklar, nafas olish tizimi kasalliklari va ko'z kasalliklarining oldini olish bo'yicha chora-tadbirlar muhokama qilinadi. Shuningdek, ishchilar uchun ergonomik muhit yaratish va xavfsiz ish sharoitlarini ta'minlashning ahamiyati ta'kidlanadi. Texnik xavfsizlikni oshirish va ishchilar sog'lig'ini muhofaza qilishda innovatsion texnologiyalar, mashinalar va texnikaviy xizmat ko'rsatish tizimlarining roli hamda ularning amaliy qo'llanilishi masalalari yoritiladi. Maqola kiyim to'qish sanoatida xavfsiz ish muhitini yaratish va ishchilarning sog'lig'ini himoya qilishga qaratilgan muhim yondashuvlarni o'z ichiga oladi.