GENETIK MODIFIKATSIYALASH VA TA’LIM, O‘QUVCHILARGA AXLOQIY KO‘NIKMALARNI O‘RGATISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqola genetik modifikatsiyalash va ta’lim tizimidagi axloqiy ko‘nikmalarni o‘rgatish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada o‘quvchilarga genetik modifikatsiyalashning ilmiy asoslari va axloqiy jihatlarini o‘rgatishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, genetik texnologiyalarning tarixi, ularning ta’limdagi roli va o‘quvchilarga axloqiy qarorlar qabul qilishda yordam berish uchun qanday pedagogik yondashuvlar qo‘llanilishi kerakligi muhokama qilinadi. Maqolada zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va pedagogik amaliyotlar asosida, genetik modifikatsiyaning ta’lim tizimiga qanday ta’sir ko‘rsatishi va o‘quvchilarga axloqiy ko‘nikmalarni qanday o‘rgatish mumkinligi haqida batafsil ma’lumotlar beriladi.