SIRTLARNING TEKISLIKLAR BILAN KESISHISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sirtlarning tekisliklar bilan kesishishi masalasi koʻrib chiqiladi. Sirtlarning kesishishi geometriya va matematik analizning muhim boʻlimlaridan biri boʻlib, u turli amaliy masalalarda, jumladan, muhandislik, kompyuter grafikasi va fizikada qoʻllaniladi. Maqolada sirtlarning analitik ifodalari, ularning tekislik bilan kesishish shartlari va natijada hosil boʻladigan egri chiziqlarning xossalari haqida batafsil ma’lumot beriladi.В данной статье речь идет о пересечении поверхностей плоскостями. Пересечение поверхностей — важная отрасль геометрии и математического анализа, которая используется во множестве практических задач, включая инженерию, компьютерную графику и физику. В статье представлена подробная информация об аналитических выражениях поверхностей, условиях их пересечения с плоскостью и свойствах получаемых кривых.This article deals with the intersection of surfaces with planes. The intersection of surfaces is an important branch of geometry and mathematical analysis, and it is used in a variety of practical problems, including engineering, computer graphics, and physics. The article provides detailed information about the analytical expressions of surfaces, the conditions of their intersection with a plane, and the properties of resulting curves.