Mehnat qonunchiligida xodimlarga beriladigan ijtimoiy taʼtillar. Hamroyev Sherzod Obroʻy oʻgʻli Agrobank ATB Qashqadaryo viloyat boshqarmasi Yuridik boʻlim bosh yuristkonsulti Annotatsiya: Ushbu maqolada mehnat qonunchiligiga muvofiq xodimlarga berilad (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mehnat qonunchiligiga muvofiq xodimlarga beriladigan ijtimoiy ta'til tushunchasi ko'rib chiqiladi. Unda tug‘ruq ta’tili, otalik ta’tili, ota-onalik ta’tili va boshqa qonuniy huquqlarga oid turli ijtimoiy ta’til turlari bayon etiladi. Tadqiqot tegishli huquqiy me’yorlarni, xalqaro standartlarni va bunday ta’tilning xodimlar hamda ish beruvchilar uchun ta’sirini tahlil qiladi. Bundan tashqari, maqolada amalga oshirishdagi muammolar muhokama qilinib, mehnat siyosatini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.