QON TOMIRLAR ATEROSKLEROZIDA LEONTOZID TA’SIRIDA BUYRAK USTI BEZLARIDAGI PATOMORFOLOGIK O‛ZGARISHLARNI ANIQLASH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Tadqotda  buyrak usti bezi bezlarning funktsional morfologiyasi va yurak-qon tomir tizimining patologiyasi o'rtasidagi bog'liqlik muammosiga bag'ishlangan adabiyotlar va o'z tadqiqotimiz natijalari ko'rib chiqiladi. Buyrak usti bezi kasalliklarining har xil turlarida morfofunksional reaktsiyasining o'ziga xos va o'ziga xos bo'lmagan xususiyatlarining mavjudligi haqida ma'lumotlar keltirilgan.