QAYTA TUG'UVCHI AYOLLARDA QIN ATROFIYASINI OLDINI OLISH VA DAVOLASH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
menopauzaning boshlanishi bilan bog'liq bo'lgan vaginal atrofiya, vaqtinchalik yoki doimiy estrogen etishmovchiligi bo'lgan har qanday yoshdagi ayollarda ham paydo bo'lishi mumkin. Simptomlar jinsiy salomatlikdagi o'zgarishlardan hayot sifatining sezilarli darajada pasayishiga qadar. Vaginal atrofiya tashxisining asosiy xususiyati yuqori malakali shifokorni talab qiladigan klinik baholashdir.Bemorlar har doim ham muammo borligini bilishmaydi, bu kasallikni aniqlashni qiyinlashtiradi. Mahalliy estrogenlar davolashda asosiy rol o'ynaydi, eng samarali tiklanishni ta'minlaydi.