GIPERTONIYALI BEMORLARDA VAZAMOTOR RINITNI O‘ZIGA XOS KECHISHI VA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Arterial gipertoniya holati bo‘lgan bemorlarda vazomotor rinitni davolash va tashxislashga kompleks yondashuv gipertenziya xavfining deyarli har qanday guruhida burun tiqilishi belgilari bilan xavfsiz va samarali kurashish imkonini beradi. Vazomotor rinit (VR)- bu burunni bitishi bo‘lib, asosan allergiya yoki umumiy yallig‘lanish kabi holatlarda tufayli kelib chiqadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, 17 dan 40 milliongacha amerikaliklar vazomotor rinit bilan og‘riydilar va amerikaliklar har yili davolash xarajatlarini kamida 1,8 milliard dollar sarflashadi.To‘g‘ri tashxislash vazomotor rinitni to‘g‘ri davolash va boshqarishda eng muhim qadam bo‘ladi.Комплексный подход к лечению и диагностике вазомоторного ринита у пациентов с артериальной гипертензией позволяет безопасно и эффективно бороться с симптомами заложенности носа практически в любой группе риска гипертонии. Вазомоторный ринит (VR) - это заложенность носа, которая в основном вызвана такими состояниями, как аллергия или общее воспаление. Исследования показывают, что от 17 до 40 миллионов американцев страдают вазомоторным ринитом, и американцы ежегодно тратят не менее 1,8 миллиарда долларов на лечение. Правильный диагноз будет наиболее важным шагом в правильном лечении и лечении вазомоторного ринита.An integrated approach to the treatment and diagnosis of vasomotor rhinitis in patients with hypertension makes it possible to safely and effectively combat nasal congestion symptoms in almost any hypertension risk group. Vasomotor rhinitis (VR) is a stuffy nose that is mainly caused by conditions such as allergies or general inflammation. Studies show that between 17 and 40 million Americans suffer from vasomotor rhinitis, and Americans spend at least $1.8 billion annually on treatment. A correct diagnosis will be the most important step in the proper treatment and management of vasomotor rhinitis.