O‘RTA OSIYODA JADIDCHILIK HARAKATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada O‘rta Osiyoda XX asr boshlarida paydo bo‘lgan jadidizm harakati ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada jadidizmning ijtimoiy-falsafiy asoslari, xususan, millat g‘oyasi, ta’lim va ma’rifat, ijtimoiy islohotlar va g‘arblashuv g‘oyalari ko‘rib chiqiladi.This article analyzes the Jadidism movement that appeared in Central Asia at the beginning of the 20th century from a socio-philosophical point of view. The article examines the socio-philosophical foundations of modernism, in particular, the idea of ​​the nation, education and enlightenment, social reforms and westernizationВ данной статье с социально-философской точки зрения анализируется движение джадидизм, возникшее в Центральной Азии в начале XX века. В статье рассматриваются социально-философские основы модернизма, в частности, идея нации, образования и просвещения, социальных реформ и вестернизации.