ZAMONAVIY METODIK O’YINLARDAN FOYDALANISH ORQALI CHET TILLARNI O’QITISH USULLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqola chet tillarni o‘qitishda zamonaviy metodik o‘yinlardan foydalanish orqali samaradorlikni oshirishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida o‘yinlar yordamida til o‘rganish jarayonini qiziqarli va samarali tashkil etishning ahamiyati ko‘rib chiqildi. "Memory Match", "Guess the Word", "Role-play", "Hot Seat", "Bingo" va "Find Someone Who..." kabi metodik o‘yinlar chet tilini o‘rganuvchilarni muloqot qilish, so‘z boyligini oshirish, va til qobiliyatlarini yaxshilashga undaydi. Bu o‘yinli metodlar bilan chet tillarni o‘rganish jarayonida o‘quvchilarning ishtiroki va qiziqishi sezilarli darajada oshadi.