3-4-Sinflarda Sinfdan Tashqari Ishlarni Tashkil Etish Metodikasi (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqola 3-4-sinf o‘quvchilarining sinfdan tashqari ishlarini tashkil etish metodikasiga bag‘ishlangan. Maqolada sinfdan tashqari ishlar o‘quvchilarning intellektual va ijodiy rivojlanishiga xizmat qilishi, ularning ijtimoiy kompetentsiyalarini oshirishi va ta’lim samaradorligini kuchaytirishdagi o‘rni keltirilgan. Sinfdan tashqari ishlarning o‘quvchilarga ta’siri, ularning metodik jihatlari, shuningdek, O‘zbekistondagi boshlang‘ich ta’lim tizimida bunday ishlarga qanday yondashish zarurligi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Maqola, o‘qituvchilarga sinfdan tashqari ishlarni samarali tashkil etishning metodologik asoslari, usullari va amaliy tavsiyalarini taqdim etadi.