OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASINING 15 MODDASI FUQAROLAR ATROF-MUHITGA EHTIYOT KORONA MUNOSABATDA BO’LISHGA MAJBURDIRLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 15-moddasi tahlil qilinadi. Qonun ustuvorligining davlat boshqaruvidagi ahamiyati, uning ijtimoiy hayotdagi oʻrni va fuqarolar uchun qanday kafolatlar yaratishi yoritiladi. Shuningdek, mazkur modda demokratiya va adolatni ta’minlashda qanday rol oʻynashi tahlil qilinadi.