EMOTSIYALAR INSON VA UNI O‘RAB TURGAN OLAM BILAN O‘ZARO MUNOSABATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Maqolada emotsiyalar inson faoliyatida va uni  o‘rab turgan olam bilan  o‘zaro munosabatiga  alohida to‘xtalib o‘tilgan, emotsiyalar g‘ildiragi modeli hamda u haqida turli olimlarni qarashlari hamda emotsiyalarning inson faoliyatidagi  o‘rni  o‘sha emotsional birlikni konteksda foydalanilgan namunalari hamda ularni nazariy jihatdan tahlillari keltirilgan. В статье рассматриваются эмоции в деятельности человека и их взаимодействие с окружающим миром, модель колеса эмоций и взгляды на нее разных ученых, а также роль эмоций в деятельности человека и примеры эмоционального единства, используемые в контексте и представлен их теоретический анализ.The article focuses on emotions in human activities and their interaction with the world around them, the model of the wheel of emotions and the views of different scientists about it, and the role of emotions in human activities and examples of emotional unity used in the context and their theoretical analysis is presented.