INTERVYU JANRIDA QO’LLANILADIGAN ASOSIY UNDALMA VA KIRISH SO’ZLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqola intervyu janrida qo'llaniladigan kirish so'zlar va undalmala rshuningdek, intervyu jarayonlarida ishlatiladigan boshlang‘ich iboralar va texnikalarni chuqur tahlil qilib, suhbatlar samaradorligini oshirish yo‘llarini ochib beradi. Ushbu ishda turli intervyu holatlarida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan kirish so‘zlar va harakatlar ro‘yxati taqdim etiladi va ularning har biri qanday sharoitlarda samarali bo‘lishi mumkinligi tushuntiriladi. Bundan tashqari, ushbu undalmalar va kirish so‘zlar intervyuni yanada jozibali va mazmunli qilishda qanday yordam berishi mumkinligi misollar orqali ko‘rsatiladi. Bu maqola nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ko‘nikmalarni ham boyitishda jurnalistlar, tadqiqotchilar va intervyu olib boruvchilar uchun qimmatli manba hisoblanadi.Эта статья исследует использование вводных слов и маневров в жанре интервью, а также глубоко анализирует вводные фразы и техники, используемые в процессах интервью для повышения эффективности разговоров. В ней представлен список вводных слов и действий, применимых в различных сценариях интервью, с объяснением того, как каждое из них может быть эффективным в разных контекстах. Кроме того, на примерах показывается, как эти маневры и вводные фразы могут сделать интервью более привлекательными и содержательными. Эта статья является ценным ресурсом не только для улучшения теоретических знаний, но и для обогащения практических навыков журналистов, исследователей и ведущих интервью.This article explores the use of introductory words and maneuvers in the interview genre, as well as deeply analyzing the introductory phrases and techniques used during interview processes to enhance the effectiveness of conversations. It provides a list of introductory words and actions applicable in various interview scenarios, explaining how each can be effective in different contexts. Additionally, it demonstrates through examples how these maneuvers and introductory phrases can make interviews more engaging and meaningful. This article is a valuable resource not only for enhancing theoretical knowledge but also for enriching practical skills for journalists, researchers, and interview conductors.