(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Maqsadi : Ushbu maqolada elektr energiyasini asosiy parametrlarшni o‘lchashdagi muammolarni hal etish yechimlarini tahlil qilish ko’zda tutilgan. O‘rganilgan ma’lumotlar asosida elektr energiyasining asosiy parametrlarini o‘lchash, kuzatuv zanjirlarini nazorat qilish, elektr hisoblagichdagi o’g’riliklarni bartaraf etish va metrologik tavsiflarini olish ko‘rsatib o‘tilgan