(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada favqulodda vaziyatlarda jabrlanganlarga birinchi yordam ko‘rsatishning ahamiyati, asosiy tamoyillari va samarali usullari yoritiladi. Shuningdek, ilmiy-adabiy manbalar asosida favqulodda vaziyatlarda yordam ko‘rsatishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida birinchi yordam samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.