(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisimizda “Tarjima jarayonida lakunalar: lingvomadaniy va pragmatik kontekstlarni moslashtirish muammolari (“devonu lug’at-it turk” asari materiallari misolida) mavzuga oid ayrim tushunchalar yoritib berilgan. Annotation: This thesis highlights some concepts related to the topic “Lacunas in the translation process: problems of adaptation of linguocultural and pragmatic contexts (on the example of materials from the work “Devonu LUG’at-it Turk”). Аннотация: В данной диссертации освещаются некоторые концепции, связанные с темой «Глакуны в процессе перевода: проблемы адаптации лингвистических, культурных и прагматических контекстов (на примере материалов из произведения «Девону Луат-ит Тюрк»).