(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Shimoliy Amerikadagi dastlabki ingliz koloniyalari tarixiga bag’ishlanib, Amerika Qo’shma Shtatlari mustaqillikka erishgan sanagacha inglizlar tomonidan koloniyalarga asos solinish yillari hamda tarixiy voqealar haqida ma’lumot beradi. Shuningdek, quyidagi maqolada 13 ta asosiy shtatlar tarixiy davri haqida ko’nikma hosil qilishga yordam beradi.