(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada global dunyoda mavjud bo`lgan Orol dengizi muammosi yoritib berilgan, tuproqlarning sho`rlanishi va aholining salomatligiga jiddiy zarar yetkazish kabi jiddiy muammolarga duch kelmoqda. va tuproq unumdorligiga va shu bilan bir qatorda biologik xilma-xillikga ham yomon tasir ko`rsatyapti.