(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek milliy o‘yinlarining nomlanishida uchraydigan semantik maydonlar tahlil qilinadi. Milliy o‘yinlar xalq madaniyati va urf-odatlarining ajralmas qismi bo‘lib, ularning nomlanishida madaniy, tarixiy va lingvistik omillar muhim rol o‘ynaydi. Maqolada asosiy semantik maydonlar ajratilib, ularning mazmuni va ahamiyati izohlanadi.