(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Mavzu dolzarbligi Ogʻiz boʻshligʻi gigiyenasi – bu tish kasalliklarining oldini olishning eng asosiy va muhim qismidir. Aholi orasida tish va ogʻiz boʻshligʻi salomatligini taʼminlash uchun toʻgʻri tish choʻtkasi tanlash va undan foydalanishning ahamiyati juda katta. Bugungi kunda turli xil tish choʻtkalari mavjud bo‘lib, ular samaradorligi va qulaylik darajasi boʻyicha farqlanadi.