(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mehnat tarbiyasi, bolalarning shaxsiy rivojlanishi va jamiyatga foydali individualar sifatida o’sishida muhim ahamiyatga ega. Xalq og’zaki ijodi — bu xalqning madaniy merosi bo’lib, unda hikoyalar, ertaklar, afsonalar va naqlar orqali mehnat, sabr-toqat, ijodkorlik va boshqa muhim axloqiy qadriyatlar taqdim etiladi. Xalq og’zaki ijodining tarbiyaviy imkoniyatlari, shuningdek, ushbu ijodiy asarlar yordamida bolalarda mehnatga bo’lgan munosabatni qanday shakllantirish,o’qitish jarayonida xalq og’zaki ijodidan foydalanish, o’quvchilarning mantiqiy fikrlashini, ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam beradi. Аннотация: Трудовое воспитание имеет важное значение для личностного развития и роста детей как личностей, полезных обществу. Фольклор – это культурное наследие народа, которое представляет трудолюбие, терпение, творчество и другие важные моральные ценности через рассказы, сказки, легенды и сказания. Воспитательные возможности фольклора, а также способы формирования у детей отношения к труду с помощью этих творческих произведений, использование фольклора в учебном процессе способствуют развитию логического мышления и творческих способностей учащихся. Abstract: Labor education is important for children’s personal development and growth as individuals useful to society. Folklore is the cultural heritage of the people, which presents hard work, patience, creativity and other important moral values ​​through stories, fairy tales, legends and tales. The educational possibilities of folklore, as well as how to form children’s attitude to work with the help of these creative works, the use of folklore in the teaching process, helps to develop students’ logical thinking and creative abilities.