(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotasiya. Tilshunoslik sohasida terminologik birliklarning o‘ziga xos lingvistik hodisa sifatidagi xossa va vazifalari, umumiste’mol birlik va terminlar o‘rtasidagi leksik-semantik munosabatlar, terminologik birliklarning semantik tabiati, sohaviy leksikaning taraqqiyoti kabi masalalar tadqiqi haqida qisqacha mulohazalar. Bugungi kunda terminologiya sohasidagi oʻzgarishlarning oʻzbek tili taraqqiyotidagi tutgan o’rnini belgilash dolzarb masalalardan biridir.