RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA KICHIK VA O‘RTA BIZNESNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Kichik va o‘rta biznes (KOB) mamlakat iqtisodiyotining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, uning rivojlanishi iqtisodiy o‘sish, bandlik va innovatsiyalarni rag‘batlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Raqamli texnologiyalar biznes jarayonlarini optimallashtirish, samaradorlikni oshirish va bozordagi raqobatbardoshlikni mustahkamlashda katta imkoniyatlar taqdim etmoqda. Ushbu maqolada kichik va o‘rta biznes uchun raqamli texnologiyalarni joriy etish strategiyalari, ularning afzalliklari, joriy muammolar va yechimlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, biznes avtomatlashtirish, elektron tijorat, bulutli texnologiyalar va sun’iy intellekt kabi raqamli yechimlarni qo‘llash orqali kichik va o‘rta korxonalar o‘z samaradorligini oshirishlari mumkin.